Vi ingår ett samarbete med Svealight

Efter att länge diskuterat ett samarbete med svenska distributören Svealight så står det nu klart att vi nu kommer att utföra el-installationer av deras led ljuskällor. Svealight levererar ljuskällor av senaste led tekniken till både företag och kommuner i hela Norden. Produkterna levereras med långa garantitider och låg TCO (total cost of ownership) jämfört med konkurrerande led produkter. Vi kommer att framförallt fokusera på installationer av lysrör men också gatubelysning och övriga ljuskällor. När det gäller led belysning så översvämmas marknaden med billiga import produkter från bland annat Kina och Taiwan. Svealight fokuserar främst på kvalitet och har valt att endast satsa på europeisk tillverkad belysning med få undantag. Lysrören som tillverkas av finska Valtavalo är ett bra exempel på deras kvalitetstänk.

Det är viktigt att el-installationer av led armaturer och led ljuskällor genomförs på ett korrekt sätt. I många situationer fallerar led lampor p.g.a gamla armaturer som egentligen bör slängas snarare än att återanvändas. Många företag och kommuner är dåligt pålästa kring led och förstår exempelvis inte att man bör satsa på D-klassad belysning om tänkt installera led belysning på lantbruk eller ridhus (läs mer om detta på ridhusbelysning.nu). I många fall går det bra att återanvända led armaturer som har en glimtändare förutsatt att armaturen inte är alltför gammal. Gamla armaturer kan skapa problem för de nya led lysrören vilket medför problem längre fram i tiden. Av denna anledning så rekommenderas det att i första hand investera i både nya ljuskällor och nya armaturer om möjligheten finns. Det är dock en ekonomisk fråga i slutändan och naturligtvis vill man gärna dra nytta av armaturerna som redan finns i lokalen. Men det gäller ändå att vara medveten om att gamla armaturer i vissa enskilda situationer kan resultera i mer problem än nytta.