Att välja rätt webbotell är viktigt

Det har visat sig att det är viktiga än någonsin att välja rätt webbhotell. Webbhotellet måste vara säkert och stabilt och kunna erbjuda gratis ssl cert för ökad säkerhet och integritet.
Ett av de webbhotell som sticker ut är EgenSajt Webbhotell som har hög upptid och som erbjuder Let’s Encrypt cert helt gratis. Vi har valt att gå över till Egensajt i hopp om att reducera vår ”downtime” och strul med sidan. Tyvärr har webbsidan legat nere väldigt ofta på grund av problem som vi haft med vår tidigare leverantör.

Vi ber om ursäkt för detta och i framtiden hoppas vi att dessa problem uppstår igen. Hittills har vår webbsida inte upplevt några problem sedan flytten och detta bådar naturligtvis gott för framtiden!

Kvalitet är vår ledstjärna

Många av våra kunder väljer oss av två anledningar, och det stavas säkerhet och kvalitet. Vi har under lång tid optimerat våra arbetsprocesser för att garantera en så god säkerhet som möjligt för varje uppdrag som vi tar oss an. Vi utför många installationer inom den offentliga sektorn och på senare tid har vi fått i uppdrag att ansvara för installationer av lampor vid både skolor och idrottshallar. Vi är stolta över att kunna bidra med vår expertis och förhoppningsvis kommer vi snart öppna upp en ny sektion på vår webbsajt med referenser av de arbeten vi utfört. Vi är något dyrare än genomsnittet men hos oss behöver ni aldrig oroa er för att ljuskällor eller armaturer inte håller måttet.

Strålkastare och arbetsbelysning måste uppfylla EU-direktiv

Vi är väldigt noggranna med att de produkter som vi installerar uppfyller samtliga EU-direktiv och handlar därför våra led strålkastare och arbetsbelysning från svenska återförsäljare som till exempel Ljusgiganten. Vi importerar inga lampor från Asien utan all belysning och tillbehör levereras från svenska aktörer. Det senaste året har elsäkerhetsverket stoppat försäljningen av led strålkastare som inte uppfyllt EU-direktiv, vilket vi naturligtvis tycker är positivt av säkerhetsskäl. Detta hjälper också seriösa aktörer som oss själva att stå ut bland företag som erbjuder tjänster till ett relativt lågt pris som vi omöjligtvis kan matcha. Att tänja på kvalitet är något vi aldrig kommer att göra och vi hoppas att våra kunder, privatpersoner, företag och kommuner inser att ett billigt pris kan medföra ett betydligt högre pris i slutändan, vare sig det handlar om 230v strålkastare eller andra typer av ljuskällor.

 

Kvalitet in i minsta detalj

Som elektriker har man sett mycket i sina arbetsverksamma dagar. Det är oerhört vilken dålig respekt folk har för elektricitet som ändå är direkt livsfarligt om det används fel eller handskas med på fel sätt. Det vet ju folk om, men ändå ser man galna hemmabyggen och helt livsfarliga installationer titt som tätt. Ett av våra arbeten går ut på att eliminera farliga elinstallationer och det gör vi såklart både med hjälp av den kunskap vi har, men också med hjälp av kvalitativa produkter.

Att serva komponenter är viktigt

Ett uppdrag jag var ute på nyligen var på en industrilokal, vilket alltid kräver att man steppar upp sitt game litegrann, för i industrilokaler arbetar man intensivt med komponenter som måste tåla regelbunden och intensiv användning. Jag rekommenderar alltid mina kunder att serva sina komponenter regelbundet och låta en erfaren elektriker säkra lokalen och dess elektronik med jämna mellanrum.

Behov av nya säkerhetsventiler

När det kommer till att rekommendera nyköp så är jag inte den som uppmanar att handla det billigaste, utan det bästa – särskilt till industriverksamheter. Man vinner alltid på det i längden. Industrin jag var ute på hade till exempel behov av nya säkerhetsventiler på flertalet platser. De som fanns var bortom reparation, enligt min professionella åsikt, och jag var tydlig med att nya behövdes. De fick en rekommendation om varifrån de kunde handla för att vara säkra på god kvalitet och de hade redan en etablerad kontakt med butiken jag rekommenderade vilket kändes lovande.

Vi ingår ett samarbete med Svealight

Efter att länge diskuterat ett samarbete med svenska distributören Svealight så står det nu klart att vi nu kommer att utföra el-installationer av deras led ljuskällor. Svealight levererar ljuskällor av senaste led tekniken till både företag och kommuner i hela Norden. Produkterna levereras med långa garantitider och låg TCO (total cost of ownership) jämfört med konkurrerande led produkter. Vi kommer att framförallt fokusera på installationer av lysrör men också gatubelysning och övriga ljuskällor. När det gäller led belysning så översvämmas marknaden med billiga import produkter från bland annat Kina och Taiwan. Svealight fokuserar främst på kvalitet och har valt att endast satsa på europeisk tillverkad belysning med få undantag. Lysrören som tillverkas av finska Valtavalo är ett bra exempel på deras kvalitetstänk.

Det är viktigt att el-installationer av led armaturer och led ljuskällor genomförs på ett korrekt sätt. I många situationer fallerar led lampor p.g.a gamla armaturer som egentligen bör slängas snarare än att återanvändas. Många företag och kommuner är dåligt pålästa kring led och förstår exempelvis inte att man bör satsa på D-klassad belysning om tänkt installera led belysning på lantbruk eller ridhus (läs mer om detta på ridhusbelysning.nu). I många fall går det bra att återanvända led armaturer som har en glimtändare förutsatt att armaturen inte är alltför gammal. Gamla armaturer kan skapa problem för de nya led lysrören vilket medför problem längre fram i tiden. Av denna anledning så rekommenderas det att i första hand investera i både nya ljuskällor och nya armaturer om möjligheten finns. Det är dock en ekonomisk fråga i slutändan och naturligtvis vill man gärna dra nytta av armaturerna som redan finns i lokalen. Men det gäller ändå att vara medveten om att gamla armaturer i vissa enskilda situationer kan resultera i mer problem än nytta.

Avtalskraven är växlade mellan förbund och organisationer

Det finns en intressant artikel att läsa hos Tidningenelektrikern gällande avtalskraven. Nu får hela landet besök av ombudsmän från förbundskontoret i Stockholm.
För mig är det första gången jag besöker Östersund, säger Tomas Jansson, som intervjuades av Tidningen Elektrikern.

I ”republiken Jämtlands” huvudstad besökte han, efter den lokale ombudsmannen Sven Höckert planering, medlemmar vid ett par arbetsplatser med bara ett par minuters gångväg mellan. Detta alldeles vid Storsjöns strand, några stenkast från Östersunds affärsstråk. Där, vid Storsjön, byggs flerfamiljsfastigheter av trä och intill gjuts liknande byggnader av betong.
Vid besöken där träffade Tomas Jansson sammanlagt en handfull medlemmar i de respektive lunch/fikarummen.

Hela artikeln kan ni läsa här.